09 May 2008

Noge na tleh...

... brbončice v nebesih. Včeraj sva šla s Tino na večerjo, ki nam jo časti služba. To pa zato, ker preživimo veliko časa v službi namesto s partnerjem. In sva šla v Pied-a-Terre (Noge na tleh/zemlji) na "taster" menu. Pregrešno drago, vendat tudi pregrešno dobro.

Vsake jedi dobiš prav malo, tako, za dobro okusiš. Naprimer pire iz korenja in koriandra je pet kupčkov velikih kot kaplja in špinača je tako kot da bi vzel majhno žličko špinače in jo potem umetninško razpotegnil po krožniku. Ampak vsega skupaj je bilo toliko, da sem bil pošteno sit. No, je pa res da pojem bolj malo... bolj tko, kot en ptiček. ;) Končno sem imel priložnost poskusit Foie Gras (gosja jetra - glavna francoska specialiteta) in je dober - čeprav ne moja naljubša jed in daleč od najboljše jed včeraj. Sladice pa... ma nanka ghovorit ka nima pomjena!

Kot se za ceno spodobi je strežba na nivoju in zeloooo so prijazni. Ko je šla Tina na WC sva se malce zaklepetala z enim od zaposlenih (deloval je kot šef strežbe) in so naju na koncu peljali še v kuhinjo pogledat. Bil sem presenečen kako majhna je bila in koliko ljudi je bilo notri. Ne da samo čarajo s hrano, ampak tudi to da lahko vsi naenkrat tam delajo je čarovnija.

To je to... ostanejo še tri michelinove zvezdice. Za Tinin doktorat.

No comments: