31 May 2008

Bencin bo pač dražji...

... in dražji! Svetovna poraba gre gor... poraba na Kitajskem in v Indiji bo še nekaj časa šla navzgor. In ne se slepit da bo šla cena kar na enkrat navzdol.
Angleži jokajo da imajo najdražji dizel v EU. Dizel je res najdražji v EU (jim pride prav da Norveška ni v EU), neosvinčen bencin pa je bil v petih drugih državah EU dražji. In glede na to, da funt pada proti Evru je situacija za Angleže zdaj še boljša v primerjavi z drugimi državami.

In ko se Angleži primerjajo z EU, radi pozabijo da je njihov BDP na glavo precej višji od povprečja!!! Haloooo... In potem gremo v breakdown cene. Kako visok je davek in koliko je realne cene. Ja, država pač rabi denar. In če ne bo na bencinu bo na osebnem dohodku ali podjetjih ali... tu pa zabredemo v zelo temeljne politične debate... ma nebi danes. :)

Pa še nekaj... liter vode je okoli 1/3 cene bencina. Pa prva priteče iz pipe za veliko nižjo ceno in jo še vedno kupujemo.

P.S.: Mogoče sem bolj menefregantski ker pač v Londonu ne potrebujem avta. Ja pa tudi javni transport drag - predrag. ;)

No comments: