07 June 2009

Načrtovanje poroke...

... ni vedno "what it says on the tin".

Predvidevam, da si vsi Slovenci sedaj v glavah predstavljate pošiljanje vabil, izbiranje oblek, menuja, kdo bo imel kakšno vlogo na slavju, itd, itd... No, v Londonu se v nekaterih družinah načrtovanje poroke začne veliko prej. Pri izbiranju oz. ponujanju moža/žene. In to ne samo v globoko tradicionalnih indijskih družinah.

Pred kratkih mi je sodelavka rekla, da jo familija pošilja v Indijo poiskat moža. Rojena in vzgojena v UK, študirana, kar dobra služba, vendar živi blizu tradicijonalnim indijskim vrednotam. Dobro sem si rekel, poznana zgodba - sem spoznal take primere prej.

Včeraj sem se popoldan dobil na kosilu z dvema kolega iz časa študija v UK. Oba indijskega porekla. On z Dohe, ona rojena in vzgojena v Londonu. Spet, ona ima magisterij, dobro službo, blablabla... ampak ne živi v skladu z nobenimi indijskimi tradicijami. Britanka - popolnoma - v vseh pogledih! In smo se seveda pogovarjali tudi o razmerjih. Izkaže se, da ji njena mama organizira telefonske pogovore z "spodobnimi" mladci. Sicer nebi bilo nič narobe če si sama dobi kakšnega (in ta si jih je dobila nekaj prej) ampak vseeno se družina aktivno vključuje v proces. Zanimivo... ampak ne hvala. Brez zamere mama. :)

No comments: