11 June 2008

Vajenec...

... bo določen danes.

V UK se danes končuje serija Apprentice (v prevodu vajenec), ki je narejen po istoimenski ameriški seriji, kjer je šefe Donald Trump.
To je v bistvu reality show v katerem uspešen poslovnež (v UK je to Sir Alan Sugar) na koncu izbere enega izmed kandidatov za pomembno in dobro plačano funkcijo v enem izmed njegovih podjetji. Na začetku je bilo 16 kandidatov. Vsak teden jih Sladkorček razdeli v dve skupini in jim zada nalogo; npr. čim ceneje kupiti točno določene predmete v Maroku ali pa iz nule narediti PR kampanijo za papirnate robčke. In po vsaki oddaji je vsaj en odpuščen (you're fired).

Danes je finale, ko bo Sladkorček (čeprav ne zgleda prav nič sladkoben) izrekel You're hired. V igri so še štirje kandidatje, ki so si zelo različni med seboj.

Sicer koncept oddaje izgublja na privlačnosti (prva serija je bila daleč najboljša), ampak je še vedno zanimivo gledati dinamiko skupin in kako se kandidatje razvijajo. Pa tudi kako neumni smo lahko ljudje... včasih prav ne moreš verjeti neumnosti... pa če so prišli do te faze morajo biti dobri, ker je bilo 16 ljudi za oddajo izbrano izmed 50,000 prijavljenih.

Grem gledat...

P.S.: Ne vem če dela v SLO, ampak... vse BBC-jeve oddaje so na iPlayerju.
P.P.S.: Zakaj za vraga ima vsaka nova stvar i spredaj???? Saj je itak že vse interaktivno!

No comments: