21 June 2008

Ko gospodu zmanjka...

... navdiha, se gre pa plagiarizem.

Normalno je da si v govoru sposodiš kakšno misel od drugih, boljših govornikov. Nekako razumem (ampak obsojam), da pozabiš omeniti originalnega govorca (sploh če je razmeroma neznan-a) in upaš, da te tvoji poslušalci ne bodo ujeli.

Ampak, da pa predsednik vlade prevede del govora tujega bivšega državnika (in to z njegovega verjetno najbolj znanega govora) je pa (moram zavpit) IDIOTIZEM! In potem še sprejme nagrado za misel leta!? Etika je verjetno beseda, ki je v govoru ni bilo...

Ma bem, ampak verjetno to njegovih volilcev ne zanima.

P.S.: Se opravičujem vsem njegovim volilcem. Sploh tistim, ki se jim to ne zdi prav.
------------
Za primerjavo (VIR)

Blair: "We can never be the biggest. We may never again be the mightiest. But we can be the best. The best place to live. The best place to bring up children, the best place to lead a fulfilled life, the best place to grow old."
Janša: "Nikoli ne bomo največji. Nikoli ne bomo najmočnejši. Lahko pa smo najboljši. Lahko ustvarimo najboljše okolje za izpolnjeno življenje. Najboljše okolje za varno in zdravo odraščanje naših otrok. Najboljše mesto za srečo."

Blair: "Old British values, but a new British confidence."
Janša: "Stare slovenske vrednote. Nova slovenska samozavest."

1 comment:

mija.michelizza said...

Se povsem strinjam s tabo, samo me pa moti, da so z lansiranjem te zgodbe čakali 2 leti???? Halo, pa ne mi rečt, da so šele zdej to opazli ... Ja, ja, sej vem politika je ... :-)