09 May 2009

I can't believe...

... the news today... pojejo U2 v pesmi Sunday Bloody Sunday.

Po prvem valu je prišel je drugi val "voluntary redundancy" in zadel najboljšega prijatelja v Londonu. Pa ne ker nebi bil dober v tem kar počne,... fant je leto nazaj presedlal v drug oddelek in ta oddelek je milo rečeno v riti! Že nekaj časa nazaj sva se pogovarjala kaj bo... na žalost velike firme ne poznajo socialne note v smislu "bomo malce zatisnili pas in obdržali ljudi".

Je pa res da je ponudba finančno dobra in da mu nudijo kar veliko supporta. Pa dali so mu na izbiro tudi da samo zamenja oddelek. Ampak če zamenja in pride tretji val bo prvi na listi ker je pač zadnji prišel tja. Plus takrat ponudba ne bo več tako mikavna. Zame bi bil to "no brainer"... popokam in grem. Zanj pa je malce drugače... viza! Da ostane v UK ali EU ali da gre v US ali Avstraijo ali... za vse potrebuje vizo. Ta pa je vezana na delo! Zajebana situacija. Danes smo že "vrteli" telefone in vohali službe. Saj ne da mu bo problem službo dobiti. Problem bo ostati v UK, da jo dobi! Odločitev mora pasti v ponedeljek in potem je časa do konca meseca.

Vize so za veliko ljudi zelo velik problem. In marsikdaj so pri dodeljevanju popolnoma neracionalni. In konec koncev... v čem si zaslužim toliko več kot nekdo drug samo zato, ker sem bil rojen v neki državi, ki se je pridružila EU?

No comments: