30 November 2008

Kaj imata skupnega...

... TV show and David Beckham? Ime oziroma vzdevek Golden Balls (po mojem mnenju neverjetno dober vzdevek za Davida :) ).

Ampak ta prispevek je namenjen TV showu. Nanj sem slučajno naletel prejšnji teden in me je pritegnil zaradi psihologije.

Na začetku so 4 igralci/igralke, ki imajo pred seboj "zlata jajca" v katerih je napisana vrednost jajca (od 25 do 21,000 funtov) ali pa bomba, ki celotnemu do tedaj priigranemu dobitku izbije ničlo. No, pa saj ni pomembno. Igra je sestavlja iz 3 rund. V prvi in drugi se izločita dve osebi na podlagi "pogajanj".
Vsak namreč odkrije vrednost točno določenih krogel o ostalih pa je pošten ali pa blefira... kar pač bolj ustreza. In na podlagi tega se v prvi dveh krogih izloči po en igralec/igralka. Potem sledi čista sreča ko preostala igralca določita krogle, ki tvorijo končno vrednost in potem....

potem imata obe osebi dve krogli. Eno ki pravi "Split" - Razdelim in eno ki pravi "Steal" - Ukradi. Če obe osebi izbereta Split si priigrano vsoto razdelita in vse lepo in prav. Če obe izbereta Steal ostaneta obe praznih rok. Če pa ena izbere Steal in ena Split, gre celotni dobiček osebi ki je izbrala Steal.

Človek bi si mislil, da bodo vedno izbrali Split. Figo! Slediti bi moralo malce p!@&%§.ja o vrednotah družbe in kam je šla morala... ma se mi ne da. Samo glavna stvar... kako lahko greš po takšnem laganju da boš razdelil dobitek in oh in sploh in potem čistno drugačnemu ravnanju spet ven s prijatelji!? Pa do hudiča ti bo še kaj verjel. Če ne drugega, na hudičevi krogli je napisano STEAL - UKRADI! Tristo kosmatih medvedov, pa ja vsak ve da se krasti ne sme. Ja, vem da pač nekateri kradejo - nekateri zaradi pohlepa, drugi zaradi stiske... Ampak večina poiskuša to prekriti (verjamem da ne samo zaradi policije in zakonov). Da pa to narediš pred očmi javnosti, potem ko si 5 minut prisegal da ne boš, je pa zame nov nivo perverznosti!

100 ljudi, 100 čudi...

No comments: