30 October 2008

Potrebujem podatke o...

... predelovalcih, prodajalcih in veleprodajalcih organske hrane.

Zakaj? V sredo me čaka še zadnji izpit, ki je študija primera (case study). Dobili smo 50 strani materiala o podjetju (kaj delajo, struktura, rezultati, problemi, glavni dobavitelji, kupci, ...) in v sredo dobimo kaj se je zgodilo sedaj. In na podlagi dodatnih informacij bom moral napisati priporočilo firmi. No ja,... da se pripravim rabim podatke o industriji in podobnih podjetjih (predvsem rast, bruto dobiček in strukturo stroškov).

Največji problem je v tem, da je to družinsko podjetje, ki predeluje hrano (delajo marmelade in podobne zadevščine), prodaja direkt ljudem, prodaja trgovcem in se ukvarja tudi z veleprodajo organskih izdelkov drugih firm. Skratka en velik mišmaš. In seveda takih podjetji ni! Pa četudi razbiješ to na rezlične dele nis nič naredil. Finančnih rezultatov družinskih podjetji ni na internetu. Raziskave čez industrijo pa so preprosto prestare glede na to kaj v tem trenutku dela ekonomija!

Če ima kdo kakšen fajn vir se priporočam... če ne si bom pa pač dal prst v zrak in se nekaj zmislil - saj je le za izpit. ;)

No comments: