23 November 2007

Bye bye Euro 08


Anglija se ni uvrstila na Euro 2008 in to je tukaj tragedija vecjih razseznosti. Trener je seveda ze letel ampak je ob brci dobil se 2.5 milijona funtov - ni slabo. Pa nebi razpredal o idejah da morajo omejiti stevilo tujih igralcev v Premiershipu (bedarija) in o tem kdo bo novi trener (Capello, Mourinho, O'Neill,...).

Ceprav si res niso zasluzili uvrstitve sem pred tekmo upal da jim bo uspelo. Res... Tudi ko je Hrvaska vodila z 2:0 sem verjel da jim lahko uspe. Potem pa je sodnik dosodil enajstmetrovko in od takrat naprej sem upal da ostanejo doma. Niti priblizno nocem reci da je bil sodnik podkupljen ali karkoli podobnega. Ampak vedno so "veliki" vedno delezni sodniske pomoci in ta enajstmetrovka je bila izdatna pomoc. Po mojem mnenju sodniki preprosto cutijo pritisk in financne interese iz ozadja. Organizator Eura 08 je namrec izgubil kar nekaj denarja ki bi pritekel iz zepov Anglezov... Money makes the world go around.

Je bilo pa zanimiv spremljat kako se je razpolozenje med navijaci spreminjalo. Od soka, frustriranosti, upanja, veselja do jeze. Na koga so bili jezni.. Mclarna seveda. To lahko razumem, ne morem pa razumeti reakcij do Lamparda. Ko je sel izvajat enajstmetrovko so vsi sli v velik buuuu.... ko ze ne prejsnjih tekmah!? Mogoce na parih tekmah res ni dobro igral, ampak... haloooo, saj je vas igralec! Se je pa pokazalo da je Beckham se vedno narodni heroj in ko se je pojavil na liniji za vstop v igro je so vsi vzklikali.... Ni kaj, "golden balls" (zelo posrecen vzdevek zaradi razlicnih pomenov) je se vedno zelo visoko zapisan v srcih navijacev.

Naslednjo resno tekmo, tekmo ki nekaj pomeni, Anglija igra sele Septembra 2008. Kar normalno vprasanje tukaj je kaj bomo pa poceli letos poleti. Dragi moji Anglezi, to kar bomo poceli Slovenci! Gledali Euro 08, vendar brez posebne evforije - in za Angleze brez posebne zalosti, ko bi izgubili po enajstmetrovkah.

1 comment:

Unknown said...

tud jst sm žalosten