09 August 2011

Izgredi v Londonu...

... ali brezciljno unicevanje, ki vsaj za eno noc da moc osebam brez moci.

Kaj je cilj? Sproscanje frustracij nevkljucenih v druzbo in brezposelnih mladih, ki nimajo priloznosti? Verjetno, vendar ne samo to. Nekateri od prvih obsojenih so studentje, graficni dizajner... ljudje za katere nebi mogel reci, da so na obrobju. Se pocutijo izdane, brez besede, nerazumljene?
In kaj je odgovor? Vse to se ni zacelo z nekim zakonom, na katerega lahko vlada odgovori. Karkoli se mora spremeniti bo potrebovalo cas. Kako pa to hitro ustaviti? In kaj se mora spremeniti?
Hkrati pa... konec koncev vse to povzroca velika manjsina ljudi. Arentiranih je 500 ljudi v mestu z 8 milijoni prebivalcev. V Ljubljani bi to pomenilo manj kot 20 ljudi. Nic drugega kot tolpe. To niso "mnozicni" nemiri.

In da nimajo pojma kaj in zakaj lepo pokaze BBC-jev prispevek:

Oprostite, ampak dve klofuti in na praznjenje zelodca (cetudi ga ne potrebujejo)!

Sedaj tudi tukaj (Baker Street) policija non stop vozi okoli z luckami.

Za konec pa se komentar izpod videa: "Fucking stupid ignorant dangerous retards." in nekaj komentarjev prijateljev:
1) the rise of the Prejudiced Uber Stupid and Selfish Youths continues..
2) Electronics shops ransacked. Bookstores entirely untouched. It's either a literary revolution or a bunch of illiterate reprobates.
3) If they really are using BBM to coordinate these riots, maybe BlackBerry could do us a favour and disable the service for a couple of days? Might give the police a fighting chance.
4) Is wondering why the police aren't beating the living bejeesus out of these idiots!!???? Water canon at least!!

3 comments:

Anonymous said...

NO upam da bom čez 3 tedne ko jaz pridem v London vse mirno, ker ne bi rada dobila kakšne batine po glavi heheh. Uživaj poletje.Monika

Anonymous said...

Zanima me zakaj levica tako mlačno obsoja nasilje in barbarstvo. Ali je kot vedno "levim" nasilje opravičeno, če je naperjeno proti malim ljudem z trgovinicami?

Knežan said...

Nebi se strinjal da malcno obsojajo to. Konec koncev je Ken Livingstone med prvimi omenil, da je mogoce potrebno uporabiti vodne topove...