26 October 2010

Pisem z desno...

... srce imam pa na levi.

Naslednji rek pripisujejo kar nekaj ljudem in zato ne bom citiral, vendar neko bolj pameten/izkusen kot jaz je nekoc dejal: "Not to be a socialist at twenty is proof of
want of heart; to be one at thirty is proof of want of head" oziroma prosto po Klemnu: "Ce nisi na levi ko si mlad nimas srca in ce nisi na desni ko imas druzino nimas pameti." No, s tem se sicer ne strinjam, ampak... nekaj pa je na tem.

Naj bo to uvod v moj problem. V firmi bomo imeli veliko reorganizacijo in nekaj ljudi bo najverjetneje izgubilo sluzbo. Jaz sem varen, ker z moji direktorjem sele gradiva oddelek, ki je novost v reorganiziji. Kar pa ne pomeni, da je vse roznato. Problem nastane, ko ti aktivno isces ljudi, vsi ostali pa imajo negotovo prihodnost. Pa ni problem v odnostih v firmi. OK, vcasih pride kaksna opazka. Pa kaj... Kar mi predstavlja vecji problem je kako obravnavati prijave znotraj firme. Jasno je, da nihce od trenutno zaposlenih nima znanja/izkusenj, ki jih potrebujemo. Vendar je treba zaradi situacije obravnavati to skrajno pazljivo... Ali naj gledam na to skrajno poslovno in kaj je potrebuje firma ali kako obdrzati ljudi. In ce vzamemo nekoga notranjega in investiramo pol leta izbrazevanja in ucenja in se izkaze, da to se vedno ni to... kaj potem?
Ja ja... treba je dobit pravo razmerja... ampak glava ve kaj naj! Srce pa tudi....

No comments: