01 August 2010

I want to ride...

... My bicycle. No ja, Borisovo kolo (Boris je zupan Londona).

Minuli teden je v Londonu startal program javnih koles, kjer za funt na dan (ali 45 na leto) dobis dostop do kolesa na eni izmed mnogih tock v Londonu ter neomejeno stevilo do pop urnih vozenj. Ampak to ne pomeni, da ne mores preprosto nekje vrniti kolesa po 25 min, vzeto novega in odditi naprej.

Ker je to se novo, te avti pozdravljajo, ljudje na cesti in v avtih sprasujejo koliko stane in kaksno je kolo... Zgleda da bo to z lahkoto zazivelo. Jaz jih bom uporabljal z voznjo v sluzbo in nazaj. Sicer je sistem kopiran iz Pariza in verjetno po potrebo vec kot 6000 koles kolikor jih je sedaj, pa vendar... Sedi Boris, odlicno pet.

Published with Blogger-droid v1.4.8

3 comments:

Unknown said...

super. ce bi to omislili se v drugih mestih bi bila se bolj vesela!!

iva said...

Pazi, da te kdo ne zgazi! V Londonu bi bil potreben tudi rent-a-čelada :) Drugače pa suuuuper stvar, tube-a brez razgleda se kar hitro naveličaš, ne de?

Anonymous said...

Prejšnji mesec sem se z velibom vozila po Parizu in sicer izven prometne konice. Katerikoli downhill doslej v meni ni sprostil toliko adrenalina kot tista uro in pol trajajoča vožnja. Potrebna 100%koncentracija. Pa srečno!! Nina