30 October 2011

4,470,664,036...

... oseba na planetu sem bil... baje. No, tisti, ki smo rojeni na isti dan.


Poleg tega sem 79,069,992,740 oseba, ki je zivela na Zemlji. Seveda te stevilke bazirajo na zelo rahlih temeljih in niso nekaj kar naj bi jemali resno. Povedo pa nekaj o tem kako hitro populacija narasca.


Pa se link do vasih stevilk: http://www.bbc.co.uk/news/world-15391515

27 October 2011

Lekcija...

... st 1: Ko gre za small talk, ne povrasaj po rezultatu, ce ga ne poznas!

V ponedeljek sem imel 1:1 sestanek z nasim CEO-jem in ko sva sla nazaj proti pisarni se je bilo treba pogovarjati... small talk. In to je navadno v UK nogomet. In ker vem, da je velik obozevalec nogometa in Chelsea-ja, sem ga vprasal kako komentira vikend (poznal sem samo 1:6 rezultat iz Manchesterja in to je bila tekma na katero sem ciljal).

Izkaze se da je Chelsea izbil proti ekipi iz dna lestvice, da so bili nesportni in da je sedaj njihov kapetan obtozen rasisticnih opazk. Verjetno ni potrebno posebej poudariti da ni bil navdusen. :) Upsss....

20 October 2011

EU vs UK...

... se najprej pokaze v komunikaciji.

Spodnjo analizo sem ukradel pri Zivi.

09 October 2011

Paul McCartney...


... se je porocil.

Hmmm... normalno bi me ta novica popolnoma obsla in svet bi se vrtel naprej v istem tempu. Danes zjutraj sem sel v gym blizu doma in okoli stavbe je tekla zenska z velikim fotoaparatom. Cudno, vendar v Londonu dozivis marsikaj in cisto zraven je en izmed top hotelov, tako da sem gladko predvideval, da je nekdo a la Johnny Depp v mestu.

Po kosilu sem se odpravil v trgovino in pred stavbo (cez cesto) "me" pricaka gruca ljudi in paparazzov. 





Naj na tem mestu omenim, da je diagonalno cez krizisce magistrat za Westminster Council. Povprasam kaj se dogaja in z izbuljenimi ocmi (na katerem planetu pa ti zivis) mi povedo, da cakajo Paul-a McCartney-a, ki je v stavbi s svojo wife to be. In ker je bil sofer ze pripravljen, sem se odlocil malce pocakati.

Najbolj zabavne so bile reakcije paparazzov (pa tudi ostalih) na vsak malo visji avtomobil (kaj sele avtobuse in tovornjake), ki so zakrili pogled cez cesto. In  po moznosti so morali tam se malce pocakati zaradi gnece v prometu. :) Zvizganje, buuuuuuu in mahanju ni bilo konca dokler se doticni ni premaknil.

No, in potem sta prisla...

P.S.: Slike so kar so... telefon

Posted by Picasa

Moja pripadnost...

... se je spremenila.

Sport... seveda je dalec spredaj Slovenija! Potem pa? Do sedaj je bila Angilja - konec koncev tu zivim. Sedaj pa se je to spremenilo in Francija je No.2 - kaj drugega nebi bilo zdravo :P.

In ker sta se vceraj Anglija in Francija srecali na svetovnem prvenstvu v ragbiju, sem imel pester petek s sodelavci. Francija do sedaj ni igrala na nivoju (Anglija tudi ne) in zgodovina je bila na strani Anglije. Toda... Francija je zmagala in v ponedeljek se bom zabaval.

06 October 2011

Produktiven dan...

... sem zacel ob 8.30 s tekom.

Pozen zacetek, ker sem imel let ob 12.30. Sestanek... Ze nekajkrat sem na take zgodbe slisal: o, kul. Ja, v resnici to zgleda tako:

Po teku, tusu in zajtrku so sledili podzemna, vlak, letalo in taksi skupaj 4 ure in pol. Sestanek 45 min in sedaj ponovi vajo v drugo smer. Se prej pa 3 ure v Belfastu...

Jetsetting... hahahaha.
Published with Blogger-droid v1.6.9

05 October 2011

Najboljsa igraca...

... ki sem jo odkril v zadnjem casu.

Ceprav sem poznal Hansa Roslinga preko TED predavanj, se nikoli nisem poglobil v software, ki ga uporablja. Kot del BI projekta v firmi, sem se z kolegom pogovarjal o najboljsi predstaviti podatkov in gibanj. In seveda sva prisla do Hansa, njegovega stila predavanj in orodja. In takrat mi je predstavil njegovi ekscelenci Gapminder.org in podatkom v ozadju, ki so kri orodju.

Ce vsako leto nekaj dni ves vzburjen prelistavam Economist-ov World in Figures, potem si lahko predstavljate, da me sedaj par dni ni bilo na obzorju. Zalostno? Mogoce za koga... vendar ne zame :)