30 April 2009

Vem da ne bi smel....

... ampak če je pa tko fajn!

Zjutraj vkorakam v pisarno in najprej do mašine za espreso.

Managerka: You're not looking too good. You OK?
Jaz: Not really... but I'll be fine. (opomba: neprespan, ker sem se včeraj po dolgem času spet dobil z prijateljem)

bla bla bla... čas mine, delam... in grem nekaj vprašat.

Jaz: Aaaaapčih... sorry!
Ona: I might be swine flu, hahahaha.
Jaz: Yeah, it may well be, specially cause I was in close contact with a person who came back from traveling in Mexico on Friday.

Izraz na njenem obrazu: Priceless!

P.S.: Nisem lagal... :)

28 April 2009

Denar je drag...

... če ga nimaš! Boste rekli: "No f&%$%, Einstein!"

No, ampak letak, smo ga skozi vrata dobili danes me je pa posedel (opomba: živim v še kar revnem predelu LDNa)!


76.9% obrestna mera? Ta oderuh očitno dobro ve kaj je riziko. Se je pa res treba vprašat v kako zadrgnjeni situaciji mora biti človek, da vzame tako posojilo...

p.s.: Postal sem ekspert za prašičjo gripo. 4 zadetek na googlu! Pred večino naših medijev... samo še 24ur, Delo in Wordpress so spredaj. Dragi Google, kako, kako???
No need to say, da toliko obiskov v enem dnevu še nisem imel. Ampak verjetno jih je večina ostala zelo razočaranih! Pardon...
p.p.s.: Tega o praščkih nisem dal v poseben post, da slučajno ne prehitim še ostalih treh. :P

27 April 2009

Prašičja gripa...

... in prašički na vrhu farmacevtskih podjetji se bodo lepo zredili.

Brez skrbi se bodo farmacevtska podjetja potrudila, da bomo čimbolj in preveč prestrašeni (čeprav nočem podcenjevati resnosti). Kot s ptičjo gripo!

26 April 2009

Frustracija z jabolki...

... in nov band.

Zakaj hudiča nalepijo na vsako jabolko nalepko z vrsto??? Fajn je, da je v trgovini tabla z vrsto, ampak res ni treba da je na vsakem jabolku nalepka! Sploh ker hudiča tako prilepijo, da je treba z nohtom v jabolko, da lahko odlepiš vrlo pomembne informacije. Kmalu bo na vsaki jabki še telefonska in napis "Warning: Contains Apple". Kaj čmo...

Pa še uradni video skupine Broadcast 2000, ki sem jih poslušal včeraj. So me navdušili...

Se teden konča...

... s petkom ali nedeljo?

Da dodam še par čudnih stvari tega tedna:
- še vedno sije sonce in je toplo!
- v petek smo si vzeli čas za dologooo kosilo in šli lovit nagajive sončne žarke in na pir. Krive so pa punce na projektu :)
- bil sem vprašan če sem z Irske. Haloooo, a me ti sploh poslušaš, ko govorim? I do have a strong non Irish accent! :P
- ob 1 ponoči sem se z do takrat nepoznano punco iz Južne Afrike zapletel v debato o slovenski blokadi Hrvaške. In ne, se ne ukvarja z EU ali politiko, ampak dela marketing za ATP.
- šel na par različnih koncertov v Camden-u. Med drugim hard core metal in electro, ki nista ravno moj tip muzike... ma je blo fajn.

22 April 2009

It gets better...

... by the hour!

- Zašil 5 gumbov nazaj na eno najljubših srajc. Ne sprašujte...

Sredi tedna smo...

... pa je ta teden že prav za zapisat nekam. :)

- V Londonu je modro nebo in sije sonce že cel teden!!!
- Prišel domov iz službe ob 4.45! Wihaaaa
- Po nekaj letih prvič šel rolat...
- Pri banki kjer imam kreditno so se odločili, da mi bodo poslali novo kartico za mojo ex punco... Mmmmmm... šokovi!
- Z veliko napora sem se uspel dokopati do priporočenga pisma, ki me je čakalo na pošti. Dobil karte za Camden Crawl v petek in soboto. I should be fun...
- Bil povabljen na OK večerjo, kjer so me prepričevali naj zamenjam službo...
- Pil pivo Žatec, ki naj bi ga začeli variti že leta 1004!! Malce dvomim in ni prav da lahko vsak natisne kar hoče... in potem to postane fancy!
- Prvič v življenju videl reklamo za "gajtre" za sušenje perila. Pa sej ne moreš verjet... pralni praški, tamponi, plenice, zobne paste... dobili ste konkurenco! Iskal reklamo na netu (da bi vas izobrazil katere gajtre so najboljše) ampak je nisem dobil... :(
- Po dolgem času skuhal pašto z morskimi sadeži. Moram zaćet vračat kuhanje večerji cimru... je tko fajn, da me velikokrat čaka večerja ko pridem domov, če delam malce bolj pozno. Luksus!!!
- Šel tečt in pretekel 10k zelo hitro glede na to da kar nekaj časa nisem tekel.

Pa da vidimo kaj ima ta teden še v zalogi...

18 April 2009

To je tvoje jutro...

... tvoj dan, poje Vlado.

Super, ampak a lahko ob sobotah malce dalj spim? Telo moje, bodi malce bolj zabušatsko. Prosim! Med tednom se kar težko poberem iz postelje ob 7.15, med vikendi pa se sam zbudim ob 6.30 (ja, normalen odgovor za večino bi bil obrni se in spi naprej, ampak to pri meni ne gre tko). Pa nisem šel spat bolj zgodaj kot ponavadi. In še utrujen sem bil od teka in circuits-ov. Kr neki... pa še doma moram bit ker čakam poštarja. :) Čas za pranje, pospravljanje in podobne traparije.

17 April 2009

Koliko ljudi še ni dobilo...

... priložnosti pokazati svojih darov in zablesteti? Verjetno veliko! Razen tistih katerih dar je precej površinski! :)

Že lani je na Britan's got talent zablestel nekdo, ki ga bi nas večina na prvi pogled odpisala. Tokrat je na vrsti gospa Susan Boyle. Klikni in poslušaj...

16 April 2009

Oprani možgani in nova okončina...

... in moj računalniček je spet hiter kot iskriv konjiček.

Moj tri leta in pol star računalnik je moral na urgenco. Moj brat mu je opral možgane, jaz pa sem mu zamenjal okončino (par tipk je resno štrajkalo in nova tipkovnica je danes dospela po pošti). Sedaj je kot da bi prejšnja tri leta preživel v skladišču. :)

Pa še na dolga leta...

15 April 2009

14 April 2009

Ne samo žabe...

... še par drugih bo imelo svatbe!

Veliko noč sem preživel v grapi, Baški Grapi. :) Užival 100 na uro. Superca vreme, družina in prijatelji. In vrhunec... ko sem sedeli v vaški gostilni z dobrimi prijatelji in pil Laško. No, pa to ni vse :) Sedel sem med enim izmed prijeteljev in punco drugega prijatelja. In takrat prijatelj oznani, da se avgusta poroči. Opaaaa... bravo, bravo, čestitke, lubčki, objemi... in še preden se zares umirim se oglasi punca drugega prijatelja: "Midva pa julija." Wčke na peclje in ponovi vajo!!! Mogoče bo kdo rekel, da je to približno isto kot "stealing someones thunder". Ampak zame je samo še bolj grmelo!!! Verjetno ni treba dvakrat povedat, da smo *malce* proslavili.

Še enkrat čestitke obema paroma in res sem vesel... še vedno dobil kar malce solzne oči. :) Super ste!!!
 

Še nekaj slik najdete pa na Pobarvanih trenutkih.
Posted by Picasa

10 April 2009

Najbolj me raz&~@&^%...

... manipuliranje s podatki, predpostavljanje in zavedna ignoranca "common sensa" (ce ne zavedna, potem pa... pa pustimo to ob strani). Da me to res ziritira lahko potrdi moj cimr, ki kar se vcasih prav razburja kako lahko nekatere stvari vzamem popolnoma flegma, ampak mi taksni primeri odpihnejo pokrov!

Danes sem dobil fwd naslednjega emaila:
- - -
"...zdravniku rentgenologu Tomažu Šerugi (za 116 ur rednega dela 2.643
evrov, za 136 ur dežurstev in 85 nadur 9.141, z dodatki, prazniki,
strokovnim izpopolnjevanjem in delovno uspešnostjo pa 2.879 evrov)"

116+136+85=337 ur, kar ob 23 delovnih dneh znese skoraj 15 ur dnevno,
ob 31 delovnih dneh pa skoraj 11 ur dnevno (verjetno je bil bliže
23-im delovnim dnem kot 31-im). Omenjeni se je še izobraževal - kako
to izgleda po 15-ih urah dela mi sicer ni jasno (predpostavimo še 1,5
ure dnevno). Za pot na delo/z dela je potreboval še vsaj 1 uro, 1 uro
pa za vse ostalo (zajtrk, večerja...).

V primeru 23 delovnih dni to pomeni (dnevno): 15 delovnih ur + 1,5 ure
za izobraževanje + 1 ura prevoz na delo/z dela + 1 ura (zajtrk,
večerja...) = 18,5 ure. Če ni imel popolnoma nič časa niti zase niti
za druge, bi to pomenilo, da je spal dobrih 5 ur dnevno. Če je vsaj 2
uri dnevno posvetil ženi, otrokom, sorodnikom, prijateljem, rekreaciji
in TV, bi to pomenilo, da je spal dobre 3 ure dnevno.

In kako lahko nekomu, ki opravlja samo eno službo, redno delo
predstavlja manj kot petino plače (mislim, da je to možno samo v
banana sistemih)?

Zaključek: slovensko zdravstvo je ali znanstvena fantastika
(abstraktna umetnost) ali drag fantastični nateg (kriminal).
- - -

OK, naj na zacetku povem, da ni moj namen braniti slovensko zdravstvo ali doticnega zdravnika. In ja, gospodje in gospe ki generalizirajo, vedno vzamejo za primer outlinerje (primere, ki izstopajo). Mogoce je primer g. Seruge res primer nekoga ki izrablja sistem, ampak po moje to ni to. Problem je v pomanjkanju zdravnikov!
Pa pustimo to, in se osredotocimo na primer... ali bi gospod ali gospa, ki je to spisal mogoce pomislila na naslednja dejstva:

- zdravniki dezurajo tudi ob vikendih, tako da je stevilo dni v tem primeru verjetno bolj blizu 31 kot 23. Sploh, ker nam baje v zdravstvu primankuje ljudi! Pa vzemimo 27 da bo volk sit in koza cela. In potem to znese 12.5 ur na dan in g. Seruga ima kar na nekrat 1.5 ure vec na delavni dan.

- nadalje pisec predpostavi, da se g.Seruga izobrazuje 1.5 ur dnevno! Halooooo, pa s katere gnili riti (oprostite jeziku) je to prilezlo? A vi hodite na strokovne seminarje v prostem casu ali se vam to steje v delavni cas?? Hop, in imamo skupaj ze 3 ure vec.

- 1 ura na dan za hrano... in my humble opinion zdravniki tudi jedo ko so na dezurstvu. In ce predpostavimo, da je g. Seruga oddelal 12 dezurstev (136 ur) potem ima kar naekrat 12 ur vec za svoje aktivnosti. Ker je to razporejeno preko 27 dni, je to malce manj kot 0.5 ure na dan.

- kje se se skriva cas? ja seveda, ce g. Seruga dezura potem se mu ni treba odpeljati domov in zjutraj nazaj v sluzbo. Pa je spet pridobil 12 ur za svoje aktivnosti ali pa spanje. Skupaj ima g. Seruga ze dodatnih 5 ur zase ozirma spanje in lahko sedaj spi ze 8 ur na dan!

- pa se dotaknimo se spanja. kolikor vem, zdravniki na dezurstvu spijo ce nimajo dela (all together now: Buuuuuuuu). In glede na to koliko ur je g. Seruga delal, srcno upam, da mu je uspelo kdaj zatisniti oci. In to njegovo kvoto spanja samo zvisa - oziroma ker kot odrasel clovek verjetno ne potrebuje vec kot 7 ur ima nekaj vec casa za druzino, sport,...

- pa se zadnja tocka malce v razmislek: G. Seruga ima se vedno vracunani 2 uri na dan za druzino, sport in prijatelje. Hmm... koliko od vas res posveti 2 uri na dan tem trem in ne steje v ta cas skupnega buljenja v TV ali pa surfanja po internetu? In na pozabite, vecerja in zajtrk sta bil vracunana ze drugje in ne sodita v to kategorijo!! In surprise, surprise, TVju in internetu se marsikdo lahko odrece. Including me when I'm working my ass off!!

Za zakljucek: Moj rekord v mesecu je 300 ur. In v tistem mesecu nisem delal nobenega vikenda in dveh petkov! So pa nekateri kolegi delali tista dva petka in se dva vikenda po cca 25 ur na vikend!! Ja, dobili smo nekaj bonusa, ampak raje bil imel svojo normalno placo in delal 8 ur na dan. Ampak ce je treba nekaj naredit je pac treba naredit. In mi smo imeli samo porocilo za oddat. G. Seruga pa je imel paciente.. ljudi! In najverjetneje je kateri od teh se vedno ziv tudi po njegovi zaslugi! Mogoce je pa bolje da g. Seruga ostane doma ko je razpisan za naslednje dezurstvo ali delavni vikend. In naj pacienti preprosto pocakajo na naslednji dan, pa cetudi je to ponedeljek! In cetudi je zraven pri operaciji naj pa 8 urah preprosto odkoraka iz operacijske sobe. Me zanima kaksni emaili bodo krozili o njem potem!

09 April 2009

Ali se steje kot CLM ce...

... na tesno prehitis partnerja (ki se ima za petrolhead-a ali po nase ventilcka) v firmi? No, da razlozim.

V torek smo imeli "social" z ekipo na projektu in partner nas je peljal na karting in potem na vecerjo. In karting je bil super! S senior managerjem sva se non stop prehitevala in ko sva prehitevala ljudi za krog (ponosno in napihnjeno :) )sva naletela tudi na nasega parnerja, ki je bil ze tako v guzvi. Ne bodi len sem zagledal malce prostora na notranji liniji, se uturil in se odpeljal naprej. No, malce sva zadela, ampak to je pac pri kartingu OK. :O

Po dirki se je pri vecerji non stop pritozeval, da sem se vrinil (barging). In ko sem v sredo v telefonsko konferenco poklical malce pozno je bil takoj kometar... Klemen is barging in again. Malce za salo malce za res.

No, ni ravno CLM (Career Limiting Move) ampak bom pa nekaj casa poslusal o tem. Tako kot ze poslusam o nekaterih stvareh. Pa se polletno ocenjevanje (appraisal) je na vrsti...

05 April 2009

Tip na recepciji pri stranki...

... mi je rekel: "Jaz sem Abbeku. Kako si?"

Včeraj (v soboto) sem moral za par ur v službo. In ko sem prišel na navadno mesto pri stranki, sem ugotovil, da nekaj popravljajo in da cel štuk nima elektrike. Joy oh joy. In sem šel na recepcijo, da mi povedo kaj je to in v katerem nadstropju lahko dobim dostop do našega serverja. In ker je bilo očitno, da bo trajalo nekaj časa preden to ugotovijo, sem odpeketal po kavo. In prosil tipa na recepciji naj to pove moji kolegici če pride v tem času. Tip me vpraša kako mi je ime in ko mi odgovorim on izusti: "Jaz sem Abbeku. Kako si?"

Tako že nekaj časa nisem poblendal (prevod: debelo pogledal). In sva se zapletla v debato. Tip je iz Gane in je delal za UN v Bosni in bil v parkrat v Sloveniji na počitnicah. :)

01 April 2009

Ko ti racunalnik ob 19.06...

... pove, da se mora resetirati, ker so pac vse posodobitve koncane, potem preprosto *ves*, da delas za ali pa v javnem sektorju!!!

Update-i (lol) so pac tempirani na cas, ko ni nikogar vec s sluzbi in v vseh normalnih firmah potekajo v zgodnjih, zgodnjih jutranjih urah. Za del javnega sektorja za katerega trenutno krvavi pot potim pa je to ob 7 p.m.! No, saj so v pisarni takrat res samo cistilci-ke in par norcev.

Pa se ena cvetka... ce nimas otrok, da bi njihove slike dal na svojo mizo, potem je pac treba nekaj drugega dobit. Mene je pobralo od smeha... kot da bi stopil v proizvodnjo... no, mogoce malce bolj stylish.