30 October 2008

Potrebujem podatke o...

... predelovalcih, prodajalcih in veleprodajalcih organske hrane.

Zakaj? V sredo me čaka še zadnji izpit, ki je študija primera (case study). Dobili smo 50 strani materiala o podjetju (kaj delajo, struktura, rezultati, problemi, glavni dobavitelji, kupci, ...) in v sredo dobimo kaj se je zgodilo sedaj. In na podlagi dodatnih informacij bom moral napisati priporočilo firmi. No ja,... da se pripravim rabim podatke o industriji in podobnih podjetjih (predvsem rast, bruto dobiček in strukturo stroškov).

Največji problem je v tem, da je to družinsko podjetje, ki predeluje hrano (delajo marmelade in podobne zadevščine), prodaja direkt ljudem, prodaja trgovcem in se ukvarja tudi z veleprodajo organskih izdelkov drugih firm. Skratka en velik mišmaš. In seveda takih podjetji ni! Pa četudi razbiješ to na rezlične dele nis nič naredil. Finančnih rezultatov družinskih podjetji ni na internetu. Raziskave čez industrijo pa so preprosto prestare glede na to kaj v tem trenutku dela ekonomija!

Če ima kdo kakšen fajn vir se priporočam... če ne si bom pa pač dal prst v zrak in se nekaj zmislil - saj je le za izpit. ;)

Praznovali smo...

... Avstrijski nacionalni dan.

V skupini prijateljev imamo Avstrijko, ki nas je v nedeljo povabila v Avstrijsko restavracijo na večerjo in pir.
Hrana je bila avstrijska, živa muzika pa bolj ne kot ja. Ampak je bila pa smeha polna skleda. Najboljši je bil "Ricardo from Italy" - če je ta Ricardo in je Italijan, potem sem jaz (kot se je izrazila prijateljica) ninđa želva!

Na žalost smo se spomnili posnet vso zadevo prepozno in imam samo konec tega čudovito čudnega nastopa. In ne, tip ni bil pijan!

26 October 2008

Ne morem spat...

... več kot 6-7 ur.

Čeprav sem delal zadnje čase kot nor in čeprav mi je uspelo it tudi tečt in v fitness in čeprav se zaradi vsega tega počutim še kar utrujeno non stop... čeprav sem imel včeraj in danes čas spat dopoldan, sem se vsak dan zbudil ob 7h in to je bilo to! Pa ne da sem šel zgodaj spat. V petek ob 12 in včeraj ob 2.

Nič več mi ni jasno! No, sem pa zaradi tega imel nekaj več časa raziskovat muziko in odkril Lykke Li. Mi dopade... zelo! In naslednji mesec prihaja v KOKO. :)

24 October 2008

Nujno, nujno potrebujem...

... tajnico oz. nekoga, ki bo skrbel za to kje moram biti kdaj - in me o tem redno obveščal!

Tisti ki me poznate veste, da sem od zmeraj pozabljiv in marsikdaj stvari pozabim oziroma pomešam. Ampak sedaj to postaja (še bolj) zakrbljujoče.

Sveto sem bil prepričan, da je moj program za naslednji teden sledeč:
- ponedeljek in torek college
- sreda in četrtek Zurich
- petek Birmingham
- sobota nazaj v London.

In tako sem tudi rezerviral vse karte. Glej ga zlomka, danes sem po naključju izvedel da imam college v četrtek in petek. In da sem v Zurichu torej od ponedeljka do srede in da me Birmingham sploh ne bo videl. Huh... še dobro da sem izvedel!!!

Kaj hitro bi se lahko ponovila zgodba izpred meseca, ko sem zjutraj dejansko šel v college in izvedel da imam na urnik college v četrtek. :( Ampak takrat sem šel z lahkoto nazaj domov, se preoblekel in bil na delu s polurno zamudo.

No ja,... se kdo javi? V firmi namreč ne dobim tajnice vsaj še dve leti. :(

19 October 2008

Delavna etika,...

... ali kako hudiča lahko oddaš tako skropucalo!

Nekako še razumem, da nekoga, ki je plačan v kikirkijih, ne skrbi ali je njegovo delo dobro ali ne in se mu preprosto frčka. Ampak... pred kratkim je prišla v naš oddelek delat ena punca, ki je prej delala za isto firmo v istem oddelku ampak v drugi državi. In ker še ni bila razporejena na noben projekt, sem ji dal za naredit eno dokaj preprosto stvar (za nekoga z izkušnjami, ki naj bi jih ona imela). Saj je naredila, ampak s takimi napakami, da je z lune jasno da ni pregledala svojega dela. In za povrh vsega je to poslala še direkt stranki. Hvala bogu sem stranki prej povedal, da bodo vsi rezultati pred koncem naslednjega tedna neuradni in da morajo prej skozi QA.

Vprašanje je... kako lahko nekdo od sebe da nekaj ne da bi prej preveril. Še posebej če je to prva stvar, ki jo delaš v novi firmi... Ne razumem, ne razumem (neumesen medklic, ampak nekateri ga bodo razumeli: zakaj me nimaš rada)! Upam, da bo vsaj popravke naredila ok. :)

LP perfekcionist :P

17 October 2008

Star struck...

... v Zurichu.

Firma me je poslala v Zurich na daljši rok. In ta teden v Zurichu poteka ženski turnir v tenisu. In vse tenisačice so bile v istem hotelu kot mi.

To sem pa zvedel tako, da sem nič hudega sluteč jedel zajtrk, ko se za sosednjo mizo usede Ana Ivanovič! Ma se mi je prav malo zataknilo. :) Za vse, ki ne veste kdo Ana ja...


Tam je bila tudi naša Katarinca... ampak je nisem srečal. :( So bili delavni dnevi tako dolgi, da smo jih lahko videli samo zjutraj ali pa če so izgubile pa 11h v baru.

11 October 2008

Ko Igor dobi žogo...

... postane ZiZu. :)
Res lepo! Škoda da je sodnik piskal čeprav žoga ni šla ven. Video sem si pa sposodil na Puntarjevi strani.

10 October 2008

Ko se izgubijo...

... osebni podatki.

Zadnje par dni sem spet delal v overdrive-u. Zato sem sedaj še doma in grem delat pozno. Pa tudi prej bom končal danes.

Neko budalo je neslo laptop v pub in tam so laptop ukradli. In smo v novicah. Večina svari je pod šifro, pa vendar... Sedaj pa je treba ugotovit kaj je bilo na tem laptop in vse ljudi kontaktirat in jim povedat (so pa podatki o pokojninskih skladih). Super... veliko dela za Klemna. Ugotovit kdo so ti ljudje, se prepričat da ista oseba ne bo kontaktirana dvakrat, zasigurat se da imaš vse kar je bilo tam...

Ljudje, lepo vas prosim, če imate občutljive podatke... ne na laptop in nosit s sabo. Pa tudi koš in cache memory praznit!!!
In če rabite podatke o drugih... vzemite minimum potreben! Če ne rabite rojstnega datuma, potem ne vzemite podatkov ki ga vsebujejo!!!!!

05 October 2008

Gužva na podzemni....

... v Londonu se sploh ne zdi problem ko enkrat vidiš Japonsko gužvo...