31 January 2008

Prodaja državnega premoženja

Na omizju na RTV je bilo rečeno da je treba vse privatizirat in denar pač naložit tako da bo še bolj donosen.... pa ja, seveda... mala malica! Sploh sedaj ko gredo delnice povsod dol. Ne vem zakaj vsi investitorji ne naložijo svojega denarja tja kamor ga misli naša veleumna država. A... ker smo pač bolj pametni od ostalih!!

30 January 2008

Fitness

Ker pozno delam in ni ne časa ne volje da bi potem šel še v gym, sem se odločil da se je treba pač zbijati prej zjutraj!

Jutri spet vstanem ob 6h in v gym, potem pa delat...

26 January 2008

4.9 milijarde - a se zaj...

Ta teden se je podrl še en rekord. Enemu imed traiderjev (ne poznam slovenskega izraza - tistih ki trgujejo z vsem mogočim na borzah) je uspelo izgubit 4.9 milijarde eurov (EUR 4,900,000,000) za svojo banko Societe General.

Številke ki si jih niti predstavljat ne morem. Seveda ni potrebno posebej poudarjat da to pač ni bilo legalno. Fant je krepko presegel svoja pooblastila in tu se postavi vprašanje kako. Management in revizorji imajo da odstoji v trenutku - ker niso vedeli da se da sistem zaobit oziroma ker niso nič naredil glede tega!! V takšnih inštutucijah morajo biti varovalke občutljive na veliko manjše "prekrške" v pooblastilih.

Druga stvar pa... leta 1995 na zelo podoben način (izgubo je naredil z preprodajo "futures" kjer se lahko ustvari neverjetna megla) Nick Leeson spravil na kolena Barings Bank, ki je bila najstarejša trgovska banka v Londonu. Societe General so to krepko občutila, ampak skoraj 100% ne bo klonila - če ne drugač bo država pomagala. Če pa bi bila to manjša banka pa bi bil zlom zelo verjeten.

In to je sedaj v nekaj mesecih že drug skoraj zlom banke. Northern Rock je še vedno velik problem tukaj in se ne ve kaj bo. Mogoče pa bo spet denar najbolj varen v nogavici - oziroma čimprej porabljen!

Spet med živimi

Po dveh super napornih tednih v službi sem spet tu... in obljubim da bom bolj pridno skrbel za zapise.

Včeraj sem dobil rezultate decemberskih izpitov. Gladko... :P Naslednja dva izpita sta poleti. Do takrat pa me čaka delo. In v zadnjih tednih so 10+ uri delovni dnevi nekaj povsem normalnega.

13 January 2008

Match day

Naša nogometna liga se nadaljuje. Že včeraj je bilo mokro, danes ponoči pa je spet padal dež... spet bom prišel domov kot majhno prase!

- - - -

It is match day again in the football league. It has been raining again and he ground is soaked... I guess we are up for another mud fight.

When there is no undo with computers

V četrtek je en od naših menedžerjev stisnil tipko delete. Ne bom se spuščal v tehnične detajle, ampak ostala je neka povezava med mirror-ji (pravih backup-ov pa ne smemo imeti) in... katastrofa! V 3 minutah je zbrisal mesec dela kopice ljudi.
V četrtek in petek smo imeli krizne sestanke in sedaj je na delu forenzična ekipa, ki baje lahko večino podatkov obnovi. Upam da jim uspe... če ne je pred mano par napornih tednov!

Kako lahko obnovijo? Ja, čeprav pritisnete delete so večino vaših podatkov še vedno da prebrati s posebnimi napravami. Tudi če laptop polijete vodo se še vedno da... baje je najboljši način Coca Cola. Zgleda da je to res magična pijača!

- - - -

Thursday was a black day. One of our managers hit the delete button and in 3 minutes deleted a month worth of work. I'll leave out the technical details but links in mirrors were open and we are not allow "real" back-ups due to sensitive data.
Now we have a forensic team working on it, trying to recover the data lost.

Yes, even if you format the disk the data is still recoverable in most cases by special machines. Even if you spill water water on your drive... I was told the best thing to do is to pour Coke over it.

07 January 2008

Torn a bit differently

Spet sem dobil forward z izvedbo pesmi Torn v pantomimi. To je boljša verzija tega skeča saj nastopa tudi originalna izvajalka te pesmi.

I got the pantomime version of Torn into my email box again. This is a better version of it as it includes also Natalie herself.

Torn by Johan Lippowitz with Natalie Imbruglia

X-mas holiday

Post mi je že enkrat zbrisalo tko da bom sedaj malce krajši!

Počitnice so bile fenomenalne!!! Življenje v Sloveniji je praznik. Hahhahaha :)

Poleg normalnih obiskov in pijač z prijatelji sem počel še naslednje stvari :
- šel na BESTovo novoletno večerjo, kjer je bilo veliko alumnijev, ki jih že dolgoooo nisem srečal
- s Tino šel na zamrznjeno Cerkniško jezero
- skupaj s starši in Tino šel v Križno jamo - priporočam!
- šel na Igorjev rojstni dan (z Igorjem sva bila skupaj v vrtcu, osnovni in srednji šoli in bila sva 5 let cimra v Ljubljani... no, neki smo pa dal skoz :) )
- šel na trening Smaragda (ženske futsal ekipe) in pomagal skupaj z legendo Krjotom, Igorjem in Gajem
- igral na tradicionalni tekmi Vzhod (Kneža in Podmelec z okolico) - Zahod (Ljubinj in Prapetno). Seveda je zmagal Vzhod. Tekmi je sledila hrana in pijača do 4h zjutraj... ups.
- s familijo in Tino šel na Grušnico (hrib nad Tolminom)
- šel smučat na Cerkno z Andražem (aka Koklč), Janjo in Igorjem
- parkrat šel tečt s tatom (ta je pa dibji - kapo dol!)
- ...
Skratka... super je bilo in *nisem* *hotel* *nazaj* *!* *!* Hvala vsem!!!
Par slik je spodaj

- - - -

This time my visit to Slovenia was just... fenomenal! Live in Slovenia seemed like one loooong holiday al together. Hahhahaha :)

Beside the normal meeting friends over a drink I have also:
- gone to an X-mas dinner organised by BEST and met heaps of people I haven't seen in a long time
- went for a walk on the frozen Cerknica lake
- went potholing to the Križna jama togther with my parents and Tina - amazing experience
- went to Igor's birthday (our history goes back to kindergarden and after that we were in the same class in primary and grammar school and flat/roommates for 5 years in Ljubljana - we kind of know each other well :))
- went to play futsal with the women futsal club
- played at the traditional East - West match. Of course we (East) won! The match was followed by some food and a couple of drinks... came home at 4 a.m.
- went trekking for a day with family and Tina
- went skiing
- went running a couple of times with my dad (this guy is amazing...)
- ...
All in all... *I* *didn't* *want* *to* *come* *back* *!* *!* :)

Križna jama





Cerkniško jezero








Grušnica